Przejdź do treści
  • Gotowanie
  • Podróże
  • Miejsca
  • Książki
  • Moda
  • Zdrowie
  • Uroda
  • Facebook
  • Instagram
  • Napisz wiadomość

Pesto, pasta i basta!

Opublikowany przez Paulina 22 października 201926 kwietnia 2020 Czas czytania 52 sek

Proste połączenia smaków zawsze się obronią. Dlatego czasem nie warto komplikować sobie pracy w kuchni i w myśl zasady „im prościej, tym lepiej”, przygotować szybki i pyszny makaron z domowym pesto w zaledwie kilka minut. Składniki na pesto można dobierać według własnych upodobań. Pestki słonecznika można wcześniej uprażyć, lub zastąpić orzechami nerkowca, awokado możemy pominąć, a zamiast rukoli użyć większego pęczka natki pietruszki. Do dzieła!☺️

Składniki:
1/2 szklanki pestek słonecznika
1/2 awokado
garść rukoli
2 ząbki czosnku
1 pęczek natki pietruszki
1/2 szklanki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka płatków drożdżowych
sól i pieprz do smaku

  1. Pestki słonecznika zmielić partiami w blenderze. Następnie dodać pozostałe składniki i całość blendować do uzyskania grudkowatej pasty.
  2. Dodać oliwę i ponownie krótko blendować do połączenia się składników (w razie potrzeby dodać więcej oliwy). Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Podawać z ulubionym makaronem lub pieczywem. Smacznego!
Opublikowany przez Paulina22 października 201926 kwietnia 2020Opublikowany w
  • Gotowanie
Tagi:
  • Kuchnia roślinna
  • Obiad
  • Pesto
  • Przepis
  • Wege

Opublikowany przez Paulina

W skomplikowanej relacji z jedzeniem. Miłośniczka podróży, polnych kwiatów i słońca w nieprzyzwoitej ilości. Uzależniona od książek, orzechów i porcelany. Prawdopodobnie przyszła autorka książki, której data wydania na tą chwilę znana jest jedynie kosmosowi. Zobacz więcej wpisów

Nawigacja wpisu

Poprzedni wpis Poprzedni wpis:
Niezłe ziółko
Następny wpis Następny wpis:
Kierunek Portugalia!
Copyrights © 2019 Cukier i Puder. Wszelkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności
  • Kontakt
Ta strona korzysta z 🍪 ciasteczek (cookies). Zgadzasz się na ich użycie?Zgadzam się