Przejdź do treści
  • Gotowanie
  • Podróże
  • Miejsca
  • Książki
  • Moda
  • Zdrowie
  • Uroda
  • Facebook
  • Instagram
  • Napisz wiadomość

Bez jaj, o książkach

Opublikowany przez Paulina 27 czerwca 201917 listopada 2019 Czas czytania 1 min 24 sek

Odkąd pamiętam, w domu rozchodził się zapach domowego ciasta. Mama piekła od zawsze najróżniejsze torty, babki, ciasta i ciasteczka. Podobno czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci… Pewnie dlatego dziś tak swobodnie czuję się w kuchni, a z domowymi wypiekami jestem za pan brat.

Nieustająca słabość do dobrego jedzenia sprawia, że cały czas staram się rozwijać w tym kierunku. Doskonałym sposobem na to, są podróże. Dzięki nim poznaję nowe smaki, a z których zawsze staram się przywieźć jakiś lokalny produkt. Kupowane przy każdej możliwej okazji książki kucharskie, to świetny sposób na poszerzenie bazy o świeże pomysły i inspiracje kulinarne.

Jedną z ostatnich nowości na moim regale jest „Bez jaj” autorstwa Agaty Wilkowskiej. To książka pełna nieskomplikowanych przepisów na ciasta, ciasteczka, muffinki, torty, tarty, serniki i inne słodkości. Z jej pomocą, roślinne wypieki już nie będą skrywały przed nami  żadnych tajemnic. Jak przekonuje sama autorka „Roślinne pieczenie wcale nie jest trudne. Nie jest też już czymś luksusowym ani elitarnym”. 

Odwiedzając pierwszy lepszy dyskont spożywczy, jesteśmy w stanie zaopatrzyć się w produkty, dzięki którym z powodzeniem upieczemy większość zamieszczonych w książce przepisów. Książka jest świetną propozycją dla wegan oraz osób będących na diecie wykluczającej jajka. Spodoba się również niedoświadczonym łasuchom, stawiającym pierwsze kroki w tworzeniu domowych łakoci. Wystarczy trochę chęci, szczypta odwagi, kilka składników, parę podstawowych przyborów kuchennych i gotowe! Ja już wybrałam pierwszy przepis, który wypróbuję! 

Opublikowany przez Paulina27 czerwca 201917 listopada 2019Opublikowany w
  • Gotowanie
  • Książki
  • Zdrowie
Tagi:
  • Agata Wilkowska
  • Bez jaj
  • Kuchnia roślinna
  • Recenzja
  • Wege

Opublikowany przez Paulina

W skomplikowanej relacji z jedzeniem. Miłośniczka podróży, polnych kwiatów i słońca w nieprzyzwoitej ilości. Uzależniona od książek, orzechów i porcelany. Prawdopodobnie przyszła autorka książki, której data wydania na tą chwilę znana jest jedynie kosmosowi. Zobacz więcej wpisów

Nawigacja wpisu

Poprzedni wpis Poprzedni wpis:
Na wyciągnięcie ręki
Następny wpis Następny wpis:
Porcelanowy zawrót głowy
Copyrights © 2019 Cukier i Puder. Wszelkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności
  • Kontakt
Ta strona korzysta z 🍪 ciasteczek (cookies). Zgadzasz się na ich użycie?Zgadzam się