Przejdź do treści
  • Gotowanie
  • Podróże
  • Miejsca
  • Książki
  • Moda
  • Zdrowie
  • Uroda
  • Facebook
  • Instagram
  • Napisz wiadomość

Szybkie ciasteczka owsiane

Opublikowany przez Paulina 24 stycznia 202024 stycznia 2020 Czas czytania 1 min 1 sek

Do przygotowania ciasteczek owsianych nie potrzeba wielu składników. W dodatku są niezwykle proste i szybkie w wykonaniu, co pozwala cieszyć się smaczną przekąską po upływie zaledwie kilku chwil. Listę dodatków można modyfikować w zależności od potrzeby chwili. By nieco wzbogacić ich smak wystarczy suszona żurawina, siekane orzechy lub czekoladowe płatki. Do wyboru, do koloru 😉 . A Ty z czym je dzisiaj przygotujesz?

Składniki:
1 dojrzały banan
100 g margaryny roślinnej (roztopionej i przestudzonej)
1 łyżka syropu z agawy
3/4 szklanki mąki owsianej
1/2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli

  1. Banana zblenduj razem z margaryną i syropem z agawy na gładką, puszystą masę.
  2. Następnie dodaj mąkę, płatki owsiane, wiórki kokosowe, sól oraz sodę oczyszczoną i całość wymieszaj do połączenia.
  3. Z otrzymanej masy zwilżonymi dłońmi formujemy niewielkie kulki, które przekształcamy w płaskie ciasteczka.
  4. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  5. Ciasteczka wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  6. Upieczone ciasteczka przed przełożeniem na kratkę zostawiamy na blaszce do ostygnięcia. Smacznego!
Opublikowany przez Paulina24 stycznia 202024 stycznia 2020Opublikowany w
  • Gotowanie
Tagi:
  • Bez jaj
  • Bez mleka
  • Ciasteczka
  • Comfort food
  • Deser
  • Przepis

Opublikowany przez Paulina

W skomplikowanej relacji z jedzeniem. Miłośniczka podróży, polnych kwiatów i słońca w nieprzyzwoitej ilości. Uzależniona od książek, orzechów i porcelany. Prawdopodobnie przyszła autorka książki, której data wydania na tą chwilę znana jest jedynie kosmosowi. Zobacz więcej wpisów

Nawigacja wpisu

Poprzedni wpis Poprzedni wpis:
Elementarz stylu, czyli przepis na to jak odnaleźć się w modzie
Następny wpis Następny wpis:
Z burakiem za pan brat
Copyrights © 2019 Cukier i Puder. Wszelkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności
  • Kontakt
Ta strona korzysta z 🍪 ciasteczek (cookies). Zgadzasz się na ich użycie?Zgadzam się